Je eigen personal assistent met de nieuwe Samsung Galaxy S8

Binnenkort kondigt Samsung zijn nieuwe toptelefoon aan, naar verwachting de Samsung Galaxy S8. Deze telefoon barst ongetwijfeld weer van de nieuwste hardware, maar krijgt ook een uitgebreide, innovatieve personal assistent: Bixby.

Wat is Bixby en wat kun je ermee?
Bixby is een personal assistent, ontwikkeld door Samsung. Het is het antwoord van de Zuid-Koreaanse fabrikant op Siri. Dit is de personal assistent van Apple, die onder andere op de iPhone is geïnstalleerd. Bixby doet alles wat een echte personal assistent ook kan. Oké, behalve fysieke taken zoals het inschenken van je kop koffie. Dat mag je zelf blijven doen. Je kunt tegen Bixby praten en hem op die manier opdrachten geven, dingen laten opzoeken en handelingen op het scherm van je smartphone laten verrichten. Zit je bijvoorbeeld in de auto en wil je een mailtje versturen? Je vertelt Bixby wat je wilt mailen en voor wie de e-mail bedoeld is. Hij regelt de rest!

Dit maakt Bixby uniek Naast Bixby zijn er andere personal assistents voor smartphones. Zo speelt bijvoorbeeld Cortana een belangrijke rol op Windows 10-apparaten en heeft Apple, zoals geschreven, Siri als personal assistent. Wat maakt Bixby nou uniek ten opzichte van de andere personal assistents?

De assistent op de Samsung Galaxy S8 kan apps op je smartphone aansturen.
Bij andere personal assistents kan dit vaak alleen met apps die door de fabrikant zelf zijn ontwikkeld. Bixby kan volgens de geruchten ook andere apps aansturen. Daarnaast kun je via Bixby andere slimme apparaten in je huis aansturen, zoals je Samsung-wasmachine en je slimme thermostaat. Net als bij het versturen van een mailtje gaat dit heel makkelijk. "Bixby, kun je de kachel op 20 graden zetten?", zou hiervoor voldoende moeten zijn.

Komt Bixby als eerst naar de Samsung Galaxy S8?
Bixby wordt naar verwachting voorgeïnstalleerd op nieuwe smartphones van Samsung. De personal assistent wordt waarschijnlijk als eerste op de opvolger van de Galaxy S7geplaatst. Dit is de Samsung Galaxy S8: de toekomstige toptelefoon van Samsung. De nieuwste Samsung gaat over de beste hardware beschikken die Samsung heeft. Wat de specificaties precies zijn is nog niet bekend, maar er doen wel al wilde geruchten de ronde. Zo lijkt het erop dat hij ook een grote broer krijgt, de Samsung Galaxy S8+. De telefoons krijgen waarschijnlijk allebei een display met een zeer hoge Quad HD-resolutie. Onder de motorkap verwachten we aansturing van de Snapdragon 835-processor. Dit is de krachtigste chipset van dit moment: hij heeft acht kernen die het rekenwerk doen en een hoge kloksnelheid van maximaal 2,45 GHz. Dit betekent dat apps supersnel opstarten. Ook kun je, dankzij 4 GB-werkgeheugen, heel snel schakelen tussen de ene en andere app. Een nieuwe feature is de irisscanner. Hiermee ontgrendel je door middel van een oogscan je smartphone en verricht je gemakkelijk mobiele betalingen. Daarnaast heeft de smartphone een vingerafdruksensor. Deze vind je op de achterkant van de telefoon. De innovatieve specificaties zorgen er voor dat Bixby probleemloos zijn werk kan doen. Samsung presenteert de Galaxy S8 en Galaxy S8+ naar verwachting eind maart. Aftellen dus. Wat verwacht jij van de Samsung Galaxy S8 en zijn nieuwe personal assistent?

728x90
[advertentie]