Wat te doen met een trage Smartphone

Hoe langer je gebruik maakt van je smartphone hoe trager deze wordt. Foto’s laden duurt lang, bepaalde apps openen duurt lang. Herkenbaar? In samenwerking met mobiele provider Simyo hebben we een aantal tips opgesteld waarmee je de snelheid van een smartphone snel kunt versnellen.
 
Wat is de oorzaak van een trage smartphone?
Een trage smartphone kan meerdere oorzaken hebben, bijvoorbeeld een volle werk- en opslaggeheugen. Tegenwoordig verzamel je steeds meer informatie op je telefoon zoals, email, whats app berichten, video’s en foto’s, enz. Allemaal oorzaken waardoor een opslaggeheugen snel vol kan raken.

instellingen

De oorzaak van het voller worden van een werkgeheugen ligt voornamelijk bij het downloaden en updaten van apps. Hoe meer apps je download en update hoe minder werkgeheugen er beschikbaar is. Hier hebben wij de volgende tips voor.
 
Tip 1 – Houdt je telefoon opgeruimd
Een schone telefoon is zeker net zo belangrijk als een schoon huis, af en toe moet je gewoon goed opruimen. Verwijder bijvoorbeeld overbodige foto’s of zet deze op een externe hard schijf, verwijder apps die je niet meer gebruikt. Ook kan je overbodige whats-app berichten verwijderen, vooral groepsberichten vragen veel van je geheugen.
 
Tip 2 – Schakel je locatie voorzieningen uit
Locatievoorziening is vaak een van de grote boosdoeners waardoor je batterij snel leegt is. Veel telefoons beschikken over een GPS-verbinding, de GPS verbinding geeft weer waar de smartphone zich op dat moment bevindt. Niet alleen navigatie-apps maar ook niet-navigatie-apps maken gebruik van locatievoorzieningen, de meest voorkomende zijn: Facebook en Twitter. Je kunt de locatievoorziening van apps los van elkaar aan en uitzetten, het is dus belangrijk dat je deze optie alleen aanzet voor apps waar locatiebepaling echt nodig is. 

Locatievoorzieningen zet je op de volgende manier aan- en uit:


Tip 3 – Gebruik een vaste afbeelding als achtergrond
Een bewegende achtergrond neemt erg veel werkgeheugen in beslag en verbruikt meer energie dan een stilstaande afbeelding. Het is dus te adviseren om een stilstaande afbeelding als achtergrond in te stellen.
 
Tip 4 – Zet het automatisch updaten uit
Regelmatig worden apps geüpdatet. De ontwikkelaars van apps willen dat je altijd de apps update en de laatste versie op je telefoon hebt staan. Dat is de reden dat de instelling: automatisch updaten vaak aan staat op je smartphone. De app-updates worden vaak automatisch verstuurd naar je smartphone. Soms wordt zo’n update gedownload zonder dat je het in de gaten hebt. Dat kost veel stroom en data. Het is raadzaam om zulke updates binnen te halen via wifi.
 
Conclusie
Tegenwoordig gaat de batterij van je smartphone snel leeg. Je kunt de ervoor zorgen dat de batterij van je smartphone minder snel leeg gaat als je in je telefooninstellingen een paar dingen aanpast.
De schermhelderheid lager zetten bespaart het meest energie. Je kunt daarnaast functies die je niet gebruikt uitzetten om je batterijduur te verlengen, zoals Bluetooth en GPS. Er bestaan een paar handige apps zoals Battery Doctor om je hiermee te helpen. Zulke apps zetten deze functies pas aan als je ze nodig hebt. Battery Doctor kun je hier downloaden voor Iphone en Andriod.
 
Succes met het sneller maken van je smartphone! Benieuwd naar nog meer tips om voor het versnellen van je smartphone bekijk ze hier
smartphone –>www.mobielkopen.net/telefoons

728x90
[advertentie]