prepaid of sim only abonnement

Massaal aan een sim only of prepaid abonnement
Nederlanders kiezen steeds vaker voor prepaid en Sim only abonnementen. Een smartphone in combinatie met een mobiel abonnement is hier de dupe van. De belangrijkste reden voor deze ontwikkeling is dat we steeds vaker gaan voor de goedkoopste optie.

Uit een onderzoek van Telecompaper blijkt dat steeds meer Nederlanders eieren voor hun geld kiezen als het gaat om mobiele abonnementen. Steeds minder mensen kiezen voor de duurdere abonnementen met een ‘gratis’ toestel. Men kiest voor een goede smartphone voor minder geld, waardoor ook de goedkopere toestellen in opkomst zijn. Ondanks die trend blijven de vlaggenschiptoestellen van Apple en Samsung wel erg populair.

Sim only wint flink aan terrein
De opkomst van sim only in cijfers: in 2013 had 8% van de Nederlanders een abonnementsvorm sim only. In 2014 is dit percentage verdubbeld tot 16%. De belangrijkste reden is dat mensen prijsbewuster zijn en we de abonnementsvormen en toestelprijzen beter onder de loep nemen. We vinden het belangrijker dan voorheen om de vaste lasten zo laag mogelijk te houden. In plaats van € 40,00 tot € 50,00 per maand betalen, zijn de maandelijks lasten met sim only zo’n € 15,00 tot € 25,00.

Uit een onderzoek van Deloitte blijkt ook dat veel mensen een sim only of prepaid abonnement afsluiten en daarbij een losse telefoon kopen. Bijna de helft van de respondenten geeft aan eerst naar de prijs van een toestel te kijken. Door de opkomst van sim only en prepaid doorzien steeds meer mensen het aanlokkelijke plaatje van ‘gratis’ telefoons bij een abonnement met hoge maandlasten.

Bekijk het aanbod van Sim only of Prepaid:
Heb je interesse in een Sim only of Prepaid abonnement? Bekijk dan het aanbod op onze website.

728x90
[advertentie]